fabrika mutfağı komple çizim proje

Fabrika Mutfak İmalatı – Proje Tasarımı

Fabrikalarda çalışan beyaz ve mavi yakalı işçilerin yemek yediği mutfaklar firmamız tarafından imal edilmektedir. Çelebi Endüstriyel Mutfak, projeden imalata paslanmaz mutfak malzemeleri üretmektedir.

İLETİŞİM

İnegöl Paslanmaz Mutfak İmalat

Fabrikalarda yemekler genellikle yemek sanayi firmaları(catering) tarafından temin edilir. Yemekhanede pişen yemekler her öğün ilgili fabrikalara taşınarak dağıtılır. Bu dağıtma işlemi için Yemek Servis Tezgahları kullanılır.

Fabrika Mutfağı Tasarımı: Yemek Servis

Yemek Servis Tezgahları

Self servis yemek tezgahı seti benmari
Sıcak Yemek Servis Hattı

Yemek Servis Tezgahları, yemekleri sıcaklığını muhafaza ve servis için kullanılır. İçerisindeki elektrikli sulu ısıtıcı sayesinde suyu ısıtarak buhar yapar. Buhar ile ısınan su yemeklere ısı verir. Bu şekilde yapılan ısıtma türüne benmari usulü ısıtma denmektedir. Piyasada yemek dağıtma tezgahları genellikle benmari tezgahı olarak bilinmektedir.

Tabldot yemek tüketilen fabrika, hastane vb. kurumların mutfak projelerinde yemek servis tezgahı olmazsa olmazdır. Yemek salonunda tek seferde yemek tüketimi yiyecek kişi sayısına göre benmari tezgahlarının boyutları ve özellikleri değiştirilebilir.

Örneğin 50 kişilik bir yemek salonunda sadece aşağıdaki yemek tezgahı ve yanına küver çatal kaşık tezgahı yerleşimi yeterli olacaktır.

fabrika yemek dağıtma tezgahı benmari
Sıcak Yemek Tezgah + Çatal Kaşık Tezgahı

Benmari tezgahlarımızdaki ısıtıcılar 220 V ev elektriği ile çalışmaktadır. Termostat ayarı sayesinde istenilen sıcaklığa erişildiği zaman otomatik olarak elektrik akımını durdurur bu sayede enerji tasarrufu sağlanmış olur. Yemek tezgahının en üst kısmında tabak ve diğer gereçleri koymak için öksürük standı mevcuttur. Bu standın önünde, yemeğin hijyenini muhafaza etmek için bombe cam vardır.

Yanında bulunan düz tezgahını müşteri isteğine göre farklı ölçülerde üretmekteyiz. Resimdeki tezgahın üst kısmında çatal kaşık koymak için uygun küver alanı mevcuttur. Aynı tezgahın bardaklık bölmeli olanı da mevcuttur.

Benmari Modelleri

paslanmaz krom bardaklık tezgahı benmari
Bardaklık ve Çatal Kaşık Tezgahı + Benmari

İmalatını yaptığımız yemek servis tezgahlar modülerdir. Her bir tezgah ayrı ayrı kullanılabilir veya tezgahların sırası değiştirilebilir.

Fabrika mutfağı: Bulaşıkhane

Taşımalı yemek hizmeti alan fabrikalarda bulunması gereken bulaşık ekipmanları şunlardır.

Yemekhane Bulaşık Ekipmanları

Bulaşık makinesi tezgahı krom paslanmaz
Fabrika Mutfağı Bulaşıkhane

Çoğu fabrika yemek ihtiyacını yemek sanayi firmaları tarafından temin etmektedir. Yemek sanayiler pişirdikleri yemeği ilgili müşterisine taşıyarak(taşımalı yemek) çalışanlarına servis etmektedir. Yemek servisi bittikten sonra fabrikada bulaşıklar yıkanıp istiflenmektedir.

Çöp Sıyırma Tezgahı

bulaşık çöp sıyırma tezgahı
Çöp Sıyırma Tezgahı

Bulaşıklardaki yemekler bu tezgahın altına koyulan çöp kovasına sıyrılır. Üzerindeki siyah lastik bulunan kısım deliktir. Çöp kovası bu deliğin altına girer. İsteğe göre deliğin hizası farklı olarak üretilebilir(sağ-sol).

Eviyeli Bulaşık Tezgahı

Makine giriş çıkış tezgahı eviyesi
Bulaşık makinesi giriş tezgahı

Yukarıda resimdeki tezgah bulaşık makinesine geçmelidir. Lavabolu olması sayesinde bulaşıkhanelerde tercih edilir. Çelebi Mutfak tarafından özel olarak üretilmektedir. Üst tablası 1.5 mm kalınlığında 304 kalite paslanmaz çelik(krom) malzemeden imal etmekteyiz.

Bulaşık Makinesi

giyotin bulaşık makinesi sanayi tipi
Giyotin tip bulaşık makinesi

Bulaşık makinesi üretimi firmamızda yoktur. Proje mutfak işi aldığımız zaman müşteri tarafından temin edilmesi daha uygundur. Yukarıdaki eviyeli tezgah bu makinelerin sol kısmına geçmelidir(uyumludur).

Makine Çıkış Tezgahı

bulaşık makinesi giriş çıkış tezgahı
Makine Çıkış Tezgahı

Bu tezgah makinenin çıkış bölümüne geçmelidir. Makineden çıkan bulaşık sepetleri bu tezgahın üzerine koyulur. Daha sonra yıkanmış olan tabaklar ve diğer gereçler alınarak istif raflarına ve dolaplara dizilir.

Çelik Tezgah Modelleri

Krom İstif Rafı

dayanıklı kaliteli raf paslanmaz
paslanmaz çelik raf

Paslanmaz çelik raflar her amaç için kullanılabilir. Bu tip mutfaklarda yıkanan bulaşıkları istifleme amacıyla kullanılmaktadır. Genellikle 4 katlı olarak imal edilir. Raf uzunlukları 100 cm’den başlayıp 190 cm’ye kadar gitmektedir. Genellikle tercih edilen uzunluk 140 cm olmaktadır. Genişlik olarak 40 cm ile 70 cm arasındadır.

Krom rafları AISI 304 kalite paslanmaz çelik sac ve profilden imal ediyoruz, piyasada krom raf olarak geçmektedir. Üzerine koyulacak yüke göre 1 mm, 1.2 mm veya 1.5 mm kalınlığında sacdan raf tablası yapmaktayız. Ağır yük taşımak için krom raflar tercih edilebilir.

Krom Raf Modelleri

Endüstriyel Mutfak Yerleşim Projesi Tasarımları

fabrika mutfağı komple çizim proje
Komple Mutfak Projesi (Fabrika)

Yukarıdaki mutfak projesini bir tekstil fabrikası için tasarladık. Hali hazırda dışarıdan yemek hizmeti alan fabrika bundan sonra kendi yemeğini kendisi üretecek. Görmüş olduğunuz projede soğuk hava deposu ve kiler dahil bir mutfakta lazım olacak ekipmanların çok büyük bir çoğunluğu bulunmaktadır.

Projenin alt kısmında Pişirme bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde 1 adet konveksiyonlu fırın ve 3 adet yer ocağı bulunmaktadır. Bunların üzerinde duvar tipi davlumbaz vardır.

Üst kısım sol tarafta sebze hazırlık, sağ kısımda ise bulaşık bölümü vardır. Alanın kısıtlı olması sebebiyle sebze hazırlık ve bulaşık bölümleri yan yana tasarlamak mecburiyetinde kaldık ancak iki bölümün arasına 2 adet düz tezgah koyarak iki bölümün arasında mesafe koyduk.

Orta kısımda et hazırlık ve diğer yemeklerin hazırlığı için düz tezgahlar ekledik. Yanında malzeme taşıma arabası mevcuttur.

Yemek servis bölümüne; ÇATAL KAŞIK TEZGAHI, DÜZ TEZGAH, BENMARİ, SALATBAR tezgahları ekledik.

fabrika yerinde üretim projesi
Kreş Mutfağı Projesi Yemek Üretim
endüstriyel mutfak yemek üretim proje
Dışarıdan yemek hizmeti alan bir fabrika mutfağı(bulaşık ve yemek servisi)
Yemelhane su ve tesisat projesi
Temiz ve pis su tesisat yerleri
fabrika mutfak elektrik projesi
220 V ve 380 V elektrik tesisatı

TELEFON: 0224 361 38 99

YERİNDE ÜRETİM YEMEKHANE MUTFAĞI

Yemekhane ocakları pişirme

Bazı fabrikalar dışarıdan taşımalı yemek hizmeti almak yerine fabrika bünyesinde belirlenecek bir alanda yemek üretimi yapabiliyor. Yerinde üretim yapıldığında komple mutfak kurmak gerekiyor. Bu mutfakta;

gibi ana mutfak ekipmanları imalatı gerekmektedir. Bu ürünler için bizden teklif alabilirsiniz: İLETİŞİM

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shopping Cart

İletişim (Fiyat İsteyin)