Yemekhane mutfaklarında kullanılan paslanmaz çelik ekipman tezgahlar aşağıdaki gibidir. Bu listedeki ekipmanlar, yemek pişirme kapasitesine göre artış ve azalış gösterebilir.
İçindekiler
Hazırlık bölümü ekipmanları
Hazırlık bölümünde genel olarak sebze soyma işleri, et ve balık hazırlığı işlemleri yapılır. Aynı zamanda kullanılacak olan yemek malzemeleri de burada temizlenir. Bunlar için aşağıdaki tezgahlar gereklidir.
Hazırlık Tezgahları
Bu tezgahlar hazırlık bölümünde tüm işlerinizi rahatlıkla görmenizi sağlayacaktır. İhtiyaca göre tezgah sayısı değiştirilebilir. Hazırlık departmanında imkan varsa duvar rafı da kullanılabilir.
Firmamız 304 kalite paslanmaz çelikten üretim yapmaktadır. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre özel şekillerde ve ölçülerde tezgah üretimi yapmaktayız. Standart tezgah boyları 90 cm ile 190 cm arasındadır. Genişliği ise genellikle 50-70 cm arasındadır. İsteğe göre bu ölçülerin dışında üretim yapılabilir.
Pişirme Bölümü
Ocak, fırın ve davlumbaz pişirme bölümünde olmazsa olmaz ekipmanlardır. Doğalgazlı veya tüplü olarak kullanılabilir.
Yer ocakları sayesinde büyük kazanlarda yemek pişirme işlemi yapılabilir. Konveksiyonlu gazlı fırınlar ise pasta, börek gibi pişirme işlemleri için biçilmiş kaftandır.
Bkz : [CE Belgeli Doğalgazlı Yer Ocağı]
Davlumbazlar, duvar tipi ve orta tip olmak üzere ikiye ayrılır. Duvara dayanan davlumbazlara duvar tipi denir. Davlumbaz genişliği, altında pişen en büyük kazandan daha büyük olmalıdır.
Kömürlü Mangal Modelleri
Bulaşıkhane Malzemeleri
Bulaşıkhanelerde en önemli seçim bulaşık makinesidir. Günlük yıkanacak bulaşık sayısına göre giyotin veya tünel tipi makineler seçilebilir. Giyotin makineler 1000 tabak/saat hızda çalışır. Tünel makineler ise 2000-5000 arası tabak/saat çalışır.
Bulaşıkhanelerde çok sayıda eviyeli tezgah kullanılır. Bu tezgahların üretimini Çelebi Endüstriyel Mutfak yapmaktadır. Ayrıca yemek artıklarını sıyırmak için çöp sıyırma tezgahı kullanılır.
Depolama İstifleme
Yemekhanelerde en önemli sorunlardan birisi depolamadır. Yemek malzemeleri büyük ölçekte alındığı için bunları depolamak gerekir. Bunun için de çeşitli ekipmanlar mevcuttur.
İstif rafları, kuru erzak ve kazan depolamak için kullanılır. Genellikle 4 katlı olarak üretmekteyiz. 304 kalite kalın sacdan üretildiği için mukavemetli olur.
Bakınız : [Paslanmaz Depolama Rafları]
Ayrıca tezgahların altlarını dolap olarak değerlendirmek de mümkündür. Bunun için dolaplı tezgahlar tercih edilir. Çarpma kapılı veya sürgü kapılı şekilde üretimini yapmaktayız(müşteri isteğine göre).
Yemekhane Mutfak Projesi
Çelebi Endüstriyel Mutfak, yemekhane mutfak projesi çizimi yapmaktadır. Yemekhane inşaatlarının mutfak yerleşim ve tesisat projelerini çizerek müşterilerimize yol göstermekteyiz. Kaba inşaatı bitmiş mutfakların elektrik, temiz su, pis su, havalandırma ve doğalgaz tesisatlarına yol göstermekteyiz.
Yemekhane mutfaklarının inşaat aşamasından sonra yerleşim projelerini de çizmekteyiz. Yemekhanede bulunan hazırlık, pişirme, bulaşık ve depo gibi departmanlarını ve buralarda bulunacak mutfak ekipmanlarının yerleşimlerinden bazılarını aşağıda görebilirsiniz.
İletişim
Duaçınarı Mh. Orta Sk. No:5 Yıldırım/BURSA
info@celebimutfak.com