CE belgeli yer ocağı paslanmaz

Sanayi Tipi Yer Ocağı

Sanayi tipi ocaklar, yemek üretilen fabrikalar, lokantalar gibi yerlerde kullanılan yemek pişirme ekipmanlarıdır. Doğalgazlı veya tüplü olarak üretilirler. Kullanım amacına göre çeşitleri vardır.

Sanayi tipi yer ocağı döküm paslanmaz

Yer Ocağı Nedir?

Yer ocağı, yemekhanelerde kullanılan toplu yemek pişirmeye yarayan ocak çeşididir. Tek seferde en çok yemek pişirmek için bu ocaklar kullanılır. Üzerinde 120 cm’ye kadar kazanlar kullanılır. Doğalgazlı veya tüplü şekillerde imal edilir. Çelebi Mutfak Yer Ocağı

Yer Ocağı Nerede Kullanılır?

Yer ocakları, sayıca büyük yemek üretimi yapılan birçok yerde kullanıma uygundur. Ancak her yemekhane için uygun olmayabilir. Üretilen yemek kapasitesi büyükse yer ocağı ihtiyacı olacaktır. Lokanta gibi görece daha küçük işletmeler için kuzine ve lokanta ocakları daha uygundur. Çelebi Mutfak Lokanta Ocağı

Yer Ocağında CE Belgesi Zorunlu mu?

Doğalgaz kullanılan yemek üretim tesislerindeki tüm ocaklarda CE belgesi olma zorunluluğu vardır. CE Belgesi olmayan cihaz kullanılması durumunda gaz dağıtıcısı firma tarafından ceza işlemi uygulanabilir. Ayrıca yeni gaz açılımı yapılmaz. Tüm gaz yakan cihazların CE belgesi olması gerekir. CE Belgesi nedir?

 

Yer Ocağı Malzemeleri(Parçaları)

Çelebi Endüstriyel Mutfak üretimi yer ocakları piyasadaki ocaklardan görece daha kalitelidir. Kullandığımız gaz ekipmanları, ve sac kalitesi bariz şekilde daha iyidir. Ocaklarımızda kullandığımız parçalar şöyledir :

  • Döküm : Kazanın oturduğu yerde kullanılan döküm ülkemizde genellikle Konya’da üretilir. Biz de ocaklarımızda 60*60cm ölçülerinde Akcan marka yüksek döküm kullanmaktayız.
  • Brülör : Ocağı yanan kısmıdır, diğer ismiyle ocak kafasıdır. İç içe geçmiş 2 farklı büyüklükte brülörden oluşur.
  • Gaz Musluğu : Ocak brülörlerine gaz açıp-kapatan musluklardır. Firmamız E.C.A marka musluk kullanmaktadır.
  • Sac : Çelebi Endüstriyel Mutfak olarak ocaklarımızda 304 kalite paslanmaz sac kullanmaktayız.

Ventilli musluk nedir?

Eskiden gaz muslukları tıpkı çeşmeler gibi sadece aç-kapa işlevi yapardı. Yani gelen gazı açmaya kapamaya yarardı. Ocak gibi alevle ısıtan cihazlarda alevin sönmesi durumunda gaz kaçağı meydana gelir. Açık kalan musluk gaz vermeye devam eder, yanmamış gaz ortama yayılır. Fazla gaz yayılması durumunda doğalgaz patlaması, tüp patlaması gibi durumlar meydana gelebilir. Ventilli musluklar ise bunun önüne geçer.

yer ocağı endüstriyel mutfak musluk
Ventilli Musluk

Ventilli musluk ocağın alevinin söndüğü zaman gazı keser. Bu sayede gaz kaçağını önleyerek güvenlik sorununa çözüm bulur.

Çelebi Mutfak Hakkında

Çelebi Mutfak, endüstriyel mutfak sektöründe faaliyet gösteren firmaların başında gelir. 2000 yılında Bursa’da kurulmuştur. Paslanmaz mutfak ekipmanları imalatı yapmaktadır. Proje – İmalat – Montaj işleri yapmaktadır.

sanayi tipi yer ocağı

Firmamız dayanıklı ve uzun ömürlü mutfak ekipmanları imalatı yapmayı amaç edinmiştir. Ürettiğimiz ürünlerin müşterilerimiz tarafında uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanılması öncelikli amacımızdır. Bunun için arge ve ürge çalışmaları yürütmekteyiz.

İletişim

Diğer Ürünler

yemekhane ocağı doğalgazlı

1 thought on “Sanayi Tipi Yer Ocağı”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Shopping Cart

İletişim (Fiyat İsteyin)